Ruoka

Luomuravintolat Pohjanmaalla

Luomu on tätä päivää. Suomalaisten kodeissa nautitaan koko ajan enemmän nimenomaan luomutuotteita ja niitä halutaan syödä myös ravintolassa käydessä. Tästä syystä uusia luomuravintoloita avataan ympäri Suomen. Luomuruoka ei ainoastaan ole terveellisempää vaan myös ympäristöystävällisempää. Sen lisäksi eläinten hyvinvoinnin suhteen noudatetaan tiukkoja säännöksiä ja kasvisten viljelyssä ei käytetä teollisia lisäaineita. Eläimet saavat elää lajilleen ominaista elämää, joka on monelle se kaikkein tärkein tekijä valittaessa lihaa omaan ruokapöytään. Luomutuotannossa rehukasvien viljely hyödyttää lehmää, kun taas lehmien lanta toimii lannoitteena rehulle. Kyseessä on siis luonnollinen kiertokulku.Suomessa on varsinkin viime vuosina havahduttu eläinten kaltoinkohteluun ruuan saamiseksi. Esimerkiksi kanojen kasvatukseen on kiinnitetty entistä enemmän huomiota ja monet ovatkin siirtyneet virikehäkkimunien käytöstä kokonaan vapaiden kanojen luomumuniin. Luomukanalat ovat aina lattiakanaloita ja kanojen vapaana liikkumiseen satsataan. Kun taas virikehäkkikanat joutuvat elämään elämänsä pienissä ja ahtaissa häkeissä. Toivomuksena on, että virikehäkkikanojen kasvatus loppuisi kokonaan. Luomua siis suositaan, mutta missä sitä voi käydä nauttimassa Pohjanmaan alueella?

Missä kannattaa käydä syömässä?

Villd on syyskuussa

Villd on syyskuussa 2015 avattu ravintola Vaasassa. Ravintola haluaa tarjota asiakkailleen hyvää ja puhdasta lähiruokaa. Asiakkaiden valittavissa ruokalistalta löytyy niin kalaa, sieniä kuin muitakin luonnon antimia. Villdille on tärkeää saada käyttää luonnon omia antimia ja ravintolassa yhdistyykin rakkaus ruokaan ja luontoon. Raaka-aineet kerätään itse metsistä ja merestä. Näin niiden alkuperä on tarkkaan tiedossa ja asiakkaat saavat juuri sitä, mitä on luvattu. Juurekset ja vihannekset saadaan lähituottajilta. Ravintola haluaisi käyttää villiyrttejä, mutta valitettavasti ne eivät ole Suomen lain mukaan virallisesti käyttökelpoisia elintarvikkeita. Mikäli jokin villiyrtti haluttaisiin ns. tuotteistaa, vaatisi se pitkän paperityön ja lopulta EU-komission hyväksynnän. Hyväksynnän saaminen voi kestää kahdesta neljään vuotta.Pietarsaaressa sijaitseva Vegana on keskittynyt tarjoamaan terveellisiä kasvis- ja luomuaterioita asiakkailleen. Aterioiden tarkoituksena on edistää terveyttä ja auttaa kohti terveellistä elämää. Aterioiden lisäksi Veganan myymälästä saa ostettua tarkoin valittuja, ravintoaineikkaita ja geenimanipuloimattomia luomutuotteita. Tuotteita voi myymälässä käynnin lisäksi myös tilata suoraan kotiin. Ruuan ja tuotteiden lisäksi paikka tarjoaa erilaisia kursseja ja luentoja, jotka auttavat asiakasta matkalla kohti terveellistä elämäntapaa. Monet asiakkaat ovat kertoneet alkaneensa voida paljon paremmin siirryttyään terveellisempään ruokavalioon, kiitos Veganan. Kyseessä on siis terveyttä edistävä, annoksensa tarkoin suunnitteleva ravintola, joka toivottaa kaikki asiakkaansa lämpimästi tervetulleiksi kohti terveyttä. Käy maistamassa, kuinka herkullisia kasvisannoksia voikaan valmistaa! Ties, vaikka sinustakin tulisi uusi kanta-asiakas.

luonnonmukaisen chagan tuotanto

Lisäksi Pohjanmaalta löytyy muutamia luomukauppoja, joista kannattaa käydä hakemassa ainekset terveelliseen luomuateriaan. Tällainen on esimerkiksi Kokkolassa sijaitseva Luomukauppa Chaga. Sieltä saat luomuraaka-ainesten lisäksi myös ihanat raakakakut ja muut jälkiruuat. Valikoimaan kuuluu lisäksi luomukosmetiikka sekä luomusuklaata. Myymälästä voit napata mukaasi myös esimerkiksi tuoreen smoothien. Chaga tarjoaa myös opetusta raakasuklaan, raakakakkujen sekä smoothieiden tekoon. Kursseja on sekä pien- että suurille ryhmille. Käy katsomassa kurssien hinnat täältä.Pohjanmaalla on siis mahdollista saada itse luomutuotteiden lisäksi jopa opastusta ja kursseja luomuun, terveyteen ja hyvinvointiin liittyen. Terveellisyyteen ja luonnonmukaisuuteen panostetaan, joka ei ole lainkaan huono asia nykypäivänä, kun teollisia tuotteita myydään joka puolella. Teolliset tuotteet, kuten einekset sisältävät paljon lisäaineita, jotka eivät ole hyväksi kehoillemme. Myös monet sairaudet voitaisiin jopa välttää panostamalla hyvään ruokavalioon ja terveisiin elintapoihin. Elimistön hyvinvointihan lähtee suolistosta. Mikäs sen parempi tapa saada tarvitsemamme vitamiinit ja kivennäisaineet kuin luonnollinen ja puhdas ravinto? Pidetään kehot terveinä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *