Ruoka

Luovia ruokaideoita

Oletko koskaan miettinyt, miksi tietyt ruokalajit valmistetaan aina samalla tavalla? Ehkä se johtuu vain tottumuksesta. Tai siitä, miten meitä on alusta alkaen opetettu. Ruuanlaitossa kannattaa kuitenkin rikkoa rajoja ja kokeilla rohkeasti uusia tapoja maustaa tai tarjota eri lajeja. Näin et jämähdä paikoillesi. Mitä jos kokeilisit vaihtaa jonkun perusruuan pääraaka-aineen joksikin aivan toiseksi tai tarjoilet ruuan vaikka kahvikupista? Luovat vinkkimme tuovat varmasti vaihtelua ruokapöytääsi ja lisäksi niiden toteuttaminen on hauskaa!Voit luoda joko hassunhauskoja aterioita, jotka tuovat vaihtelua arkeen tai voit olla luova ja keksiä omia reseptejäsi. Valitse keittiöstäsi kolme ruoka-ainetta ja ala rakentaa niistä täysin uutta ruokaa. Maistele ruokaa valmistuksen aikana ja lisää mausteita, jotka voisivat sopia ruokaan. Mausta vain vähän kerrallaan, jotta ruuasta ei tule liian mausteista. Hyvä vinkki on ostaa kaupasta vaikka kerran viikossa jokin täysin uusi ruoka-aine. Se voi olla uusi kasvis, yrtti tai vaikkapa jokin valmiskastike. Ihan mitä vain! Käytä ainesosa ruokaasi ja olet juuri keksinyt uudenlaisen aterian! Ruuanlaiton ei tarvitse olla liian vakavaa.

Juhliin

Juhlissa voi räväyttää rohkeasti! Mansikoista saa rakennettua kauniita kukkasia viipaloimalla mansikat ja asettamalla ne kukan muotoon lautaselle niin, että keskimmäiset viipaleet ovat pystyssä. Mansikkakukat sopivat niin kesäpöydän tarjoiluun kuin kakunkin päälle. Mintunlehdet sopivat täydellisesti kruunaamaan tämän asetelman.Mitä jos tarjoilisit hedelmäsalaatin tyhjistä jäätelövohveleista? Tämä on hauska tapa tarjoilla muitakin herkkuja ja hauskuuden lisäksi sinun ei tarvitse huolehtia tiskeistä jälkeenpäin. Vohveleista voi tarjoilla kaikkea kuivaa, kuten sipsejä tai popcornia.

bagel käärme

Tarjoile juhlaruoka erityisessä asetelmassa. Alkupalaleivät voidaan koota esimerkiksi bageleiden päälle, jotka voidaan puolittaa ja asettaa pöydälle vaikka käärmeen muotoon. Jäätelöstä voidaan muotoilla vaikka junia tai autoja ja renkaat saadaan esimerkiksi kekseistä tai hedelmistä.Hedelmiä voidaan tarjoilla monella eri tavalla ja kattauksesta tulee värikäs ja iloinen. Vesimeloni voidaan leikata ja tarjoilla suoraan omassa kuoressaan. Tai voit vaihtaa vesi- ja hunajamelonin sisällön keskenään ja hämmentää vieraitasi. Tällaiset hauskat yksityiskohdat jäävät positiivisesti mieleen ja ne jäävät puheenaiheeksi vielä pitkään.

Lämpimät ruuat

Olet luultavasti syönyt hot dogin eli hodarin jossain vaiheessa elämääsi. Hodarin voi tehdä myös erittäin innovatiivisella tavalla. Nakin voi nimittäin leipoa suoraan sämpylään. Nakin kanssa voi sämpylän sisään piilottaa lisäksi esimerkiksi sipulia tai sieniä. Nakki voidaan piilottaa sämpylän sisään kokonaan tai se voidaan jättää sämpylän pintaan. Jälkimmäinen ratkaisu on ehkä kätevin vaihtoehto, sillä se mahdollistaa nakin nopeamman jäähtymisen syöntilämpöiseksi.Taikinaan voi leipoa lähes mitä tahansa muutakin. Lisää lihaa, vihanneksia, juustoa tai tomaattia, niin saat aivan uudenlaisen makukokemuksen. Leipätaikinasta voidaan myös leipoa kanelirullia muistuttavia suolaisia paloja, kun laitat väliin tomaattikastiketta, lihaa ja juustoa. Näitä kelpaa tarjota illanistujaisissa.

Vohveliraudasta on moneksi

Vohveliraudasta on moneksi

Vohveliraudalla voi vohvelien lisäksi tehdä paljon muutakin. Sitä voidaan esimerkiksi käyttää toastirautana. Aseta alapuolelta voideltu leipä vohveliraudalle. Aseta leivälle haluamasi täytteet ja lisää päällä yläpuolelta voideltu leipä. Varmista, ettei täytettä ole liikaa, jotta se ei valu raudalle. Paina rauta varovasti alas ja paahda leipä! Jos laitat vain ohuelti juustoa ja vaikka sinappia, voit painaa rautaa enemmän alaspäin. Täytteiksi sopii esimerkiksi kinkku, juusto, makkara tai vaikka paprika. Leivän tilalla voit käyttää myös tortilloja.Myös munakas onnistuu vohveliraudalla. Sekaan voit laittaa halutessasi kinkkua, juustoa ja erilaisia mausteita. Vohvelirauta kypsentää munakkaan nopeasti yhtäaikaisesti sekä ylä- että alapuolelta. Kätevää!