Ruoka

Suomalaiset Ruokafestivaalit

Ravintolapäivä

Suomessa on kansainvälisiä, kansallisia ja paikallisia ruokafestivaaleja. Ravintolapäivänä kaikki voi perustaa ravintolan missä tahansa Suomessa. Tämä tarkoittaa sitä, että tavalliset ihmiset saavat toimia kokkeina, jotka saavat aikaan paljon hauskaa.Ravintolapäivä alkoi vuonna 2011 Helsingistä, Suomen pääkaupungista, joka kasvoi pääasiassa sosiaalisen median kautta ja osaksi maailmanlaajuista “Ruoka Kaikille” -liikettä. Ravintolapäivä on todellakin tavallisesta poikkeava. Ravintolapäivä on maailman suurin ruoka-karnevaali. Ravintolapäivän todelliset sankarit ovat tuhansia hauskoja ihmisiä. Festivaali on suosituin Helsingissä, mutta levittäytyy vähitellen myös muihin kaupunkeihin. Suurin ruokafestivaali tapahtuu joka kolmas toukokuun lauantai. Juuri silloin todelliset ravintolat osallistuvat. Muut ravintolapäivät järjestetään helmikuun kolmantena sunnuntaina, elokuun kolmantena sunnuntaina ja marraskuun kolmantena lauantaina.

Turun Ruoka ja Hauska Festivaali

Turun Ruoka

Kansainvälisen ravintolapäivän lisäksi ruokafestivaaleja järjestetään vuonna 2017 aikana 27.9.-1.10. Järjestetään Ruoka ja Hauska -festivaali 9 osallistuvassa Turun ravintolassa ja 6 baarissa. Käsite on yksinkertainen: liittää paikallisia ruokia ja juomakulttuuria kansainvälisten ammattilaisten kanssa ja anna uusia ideoita kasvaa. Päätavoite on saada hyvä aika ruoanlaittoon ja antaa asiakkaille kokea jotain ainutlaatuista. Vieraiden yhdessä ravintolan tai baarin kanssa luo valikon, jossa on uusia makuja, jotka on erityisesti muodostettu Ruoka ja Hauska -festivaaliviikolle. Valikoiden hinnat ovat samat jokaisessa ravintolassa asiakkaan mukavuuden vuoksi. Ruoka ja Hauska -festivaali yrittää murtaa tapoja – yhtä paljon Turun ravintoloihin kuin ruokailuasiakkaisiin – ja haluaa luoda ympäristöä uusien asioiden oppimiseen.

 SATOA – Kuopion Ruokafestivaali

SATOA – Kulttuurifestivaali SATOA – Kuopion Ruokafestivaali on kauden ruokaapahtuma kauniissa Kuopion keskustassa, jossa asiakkaat voivat ostaa pieniä ruokia. Festivaali järjestetään 25 ja 26 elokuussa vuonna 2017. Ravintolat, elintarvikeyritykset, taiteilijat ja Pohjois-Savon kansa muodostavat yhdessä miellyttävän ilmapiirin tapahtumaan. SATOA Kuopion ruokafestivaali juhlii perinteistä sadonkorjuuta ja paikallisia makuja. Herkkujen ohella festivaalialueella voi nauttia katumuotoilijoiden ja taiteilijoiden esityksiä ja tapahtumaa isännöivä seremoniamestari.SATOA Kuopion ruokafestivaali on osa RuokaSavo-projektia. Se on Pohjois-Savon maaseudun ja maatalouden strategian näkemys: siitä tulee kansallisesti ja kansainvälisesti tunnustettu elintarvikevaltio vuoteen 2020 mennessä. Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus tarjoaa rahoitusta hankkeelle. Festivaalin vierailut ovat maksuttomia. 

Garden Party Street Ruokajuhli

Garden Party Street Ruokajuhla

Heinolassa järjestään Garden Party Street Ruokajuhla, jokatarjoillaa nuorten tuottamaa katuruokaa. Tapahtuma nuorten järjestämä ravintolapäivä, katuruokatapahtuma, jossa nuoret itse ovat tuottajia. Tapahtumasta uniikin ja erityislaatuisen tekee siitä, että tapahtuman järjestäjät ovat nuorten ryhmä. Nuoret ovat itse rakentaneet ja suunnitelleet tapahtuman yhteistyössä aikuisten kanssa tapahtumapaikan rakentamisen aina menun suunnitteluun ja käytännön toteutukseen.Tapahtuman tuotosta käytetään lyhennettynä nuorten vapaa-ajan ja harrastustoiminnan tukemiseen. Vuonna 2017 järjestiin 22. heinäkuuta.

Tampereen Ruoan Festivaalit

Sanotaan, että Tampere rakastaa ruokaa, viiniä ja oluen festivaaleja. Tapahtumia järjestetään vuosittain Tamperella.Tamperrada Culinary Festival järjestään elokuussa, joista suosituin osa on pintxo-kilpailu. Kymmenet ravintolat ympäri kaupunkia tarjoavat mini-näytteitä kulinaarisesta taiteestaan tai pintxosta edulliseen hintaan.Tampereen Keski-aukiolle järjestetään kolmipäiväinen Suuret Oluet – Pienet Panimot. Noin 20 suomalaista mikrobiologialaa tuo täällä parhaat tuotteet, mikä vastaa 100: tä erilaista käsityöolutta, siideriä ja limonadia. Myös herkullista ruokaa ja elävää musiikkia tarjotaan. Tampereen suosittu ruoka- ja suklaafestivaali pidetään syyskuussa. Hämeenpuiston puistossa on suuri messu, josta löytyy herkkuja Euroopasta, Afrikasta ja Aasiasta. Kreikkalaiset gyros, afrikkalainen keittiö, paikallisesti paistetut crepes, churros, baguettes ja pizza, ranskalaiset juustot, englantilainen karamelli, salami, suklaa, oliivit. Vapaa viihdeohjelma joka päivä: elävää musiikkia, kansallisia tansseja ja käsitöitä lapsille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *